26.10.2012

omatekoinen jäätelö

OHJE: 
6 kananmunaa
4dl sokeria 
2 purkkia rahkaa
5dl kermaa (ite laitettii enemmän mut vähempi riittää) 

1. erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen ja vaahdota molemmat sokerin kanssa erikseen 
2.yhdistä vaahdot ja lisää rahka ja vaahdotettu kerma 
3. lisää haluamasi lisukkeet 
4. kaada litku johonkin kannelliseen astiaan tai vuoraa astia elmukelmulla 
5. laita jäätelö pakkaseen vähintään 3h
Photobucket Photobucket Photobucket
Myö tehtii kahta erimakusta jäätelöö eli toiseen tuli mustikoita ja taikinan paloja ja toiseen suklaakeksinpaloja, mariannerouhetta ja pätkispaloja. Tällä ohjeella tätä jäätelöö tuli aika paljon et tota voi muokata mieleiseks ja lisukkeeks laittaa melkei mitä tahansa. Pakko kehuu et toi onnistu tosi hyvin, maistu jopa ihan jäätelöltä ja tehää tota varmasti useemminkin !
ps valmiista jäätelöstä en valitettavasti saanu kuvaa ku kaikki syötiin niin nopeesti :-D

2 kommenttia:

:--)