3.11.2014

opiskeluni

Miulta toivottiin että kertoisin vähän enemmän tämän hetkisestä koulustani joten täältä tulee!

Opiskelen siis tällä hetkellä Pohjois-Savon Opistossa, Kuopiossa, jonne muutin nyt syksyllä. Koulu ei sijaitse keskustassa vaan n. 1km päässä kauppakeskus Matkuksesta. Sijainti on ihan hyvä, ehkä vähän jopa petollinen koska Matkukseen tulee eksyttyä vähän liiankin usein...

Koulu on kansanopisto jonne voi käsittääkseni mennä jo yläasteen jälkeen. Koulutukset on kuitenkin suunnattu kaiken ikäisille. Opistolla on kolme vuoden kestävää linjaa, kuvataide, eläintenkouluttaja ja sisustussuunnittelu jossa itse olen! Lisäksi on myös viittomakielen ohjaaja joka on perus ammattikoulutus.
 photo SAM_0868_zps1e25efc9.jpg
Sisustussuunnittelu linja on nyt vasta toista vuotta koulutustarjonnassa ja linja kestää yhden lukuvuoden eli alkaa syksyllä (tänä vuonna alkoi 25.8) ja loppuu keväällä (22.5). Meillä on myös normaalit syys-,joulu,-ja hiihtolomat. Jaksoja on yhteensä kuusi ja jokaisella on vähän oma alueensa. Koulua on pääsääntöisesti arkena klo: 8.30-14 mutta maanantai ja perjantai on vähän lyhyempiä. Joka jaksossa on myös yksi viikonloppu kurssi jolloin perehdytään koko viikonloppu johonkin tiettyyn asiaan esim. viimeksi oli sketch up mallinnus kurssi. Viikonloppu kursseille voi myös osallistua kaikki ulkopuoliset. Linjalle mahtuu n.20 henkilöä ja tällä hetkellä meitä on reilu kymmenen. Osa opiskelee myös etänä. Ikähaarukka meijän luokalla on reilu 20 vuotta (oon luokan nuorin). Meillä on kuitenkin tosi hyvä ryhmä ikäeroista huolimatta!
 photo SAM_0869_zps282e3560.jpg
Opiskelu on tosi rentoa. Opinnoissa perehdytään mm. tila-, valaistus, pintamateriaali-, irtokaluste ja tekstiilisuunnitteluun. Meillä on välillä ihan luentoja mutta opiskellaan paljon eri projektien kautta. Tälläkin hetkellä niitä on menossa 3. Tehdään niitä yksin, yhdessä tai ryhmissä. Projektien kohteet ovat siis oikeita ja omasta mielestä ne on tosi hyviä mahdollisuuksia kehittyä ja päästä toteuttamaan itseään. Päästään tutustumaan myös eri firmoihin käymällä tutustumassa ihan paikan päällä tai joku tulee silloin tällöin koululle tekemään esittelyjä (esim. Tikkurila, Teknos, Upofloor, YIT). Sisustussuunnittelun linjan opintoihin kuuluu myös vähän kuvataidetta missä harjoitellaan mm. perspektiivipiirtämistä, ja rakennuspiirrustusta jossa opetellaan lukemaan pohjapiirrustuksia ja piirtämään niitä oikeissa mittakaavoissa. Kokonaisuudessaan opinnot on mielestäni monipuoliset ja yhteen lukuvuoteen on mahdutettu paljon asiaa.

Meillä on myös hyvä mahdollisuus lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä lukuvuoden ajaksi. Kyse on NY vuosi yrittäjänä hankeesta jossa voit perustaa lukuvuoden ajaksi oman harjoitusyrityksen. Lähdin tähän itse mukaan ja kerronkin aiheesta tarkemmin hieman myöhemmin!
 photo SAM_0873_zps48c4104f.jpg
Koulu on kuitenkin maksullinen, niin kuin kansanopistot yleensä. Yksi viikko on 80e eli kuukaudessa 320e. Opintoihin voi hakea normaalia Kelan opintotukea. Halpaahan tämä ei siis ole mutta ei kuitenkaan sieltä kalleimmasta päästä. Hintaan onneks kuuluu lounas joka on opistolla tosi hyvä. Koululla on myös asuntola jossa on mahdollista majoittua opiskeluiden ajaksi, jolloin koulutuksen hinta on hieman kalliimpi mutta hintaan sisältyy tosiaan majoitus ja kaikki ruuat. Opinnoista saa 52 opintopistettä ja myös lisäpisteitä yhteishaussa. Koulutukseen voi hakea opiston nettisivuilta jättämällä sinne vaan oman hakemuksen ( http://www.psko.fi/ ). Itse tein näin alku kesästä, ihan vaan varasuunnitelmaksi joka sitten toteutuikin!

Tähän mennessä oon ollut opintoihin tosi tyytyväinen ja koen tän olevan isoksi hyödyksi jatkoa ajatellen. Oon oppinu tosi paljon uutta, tajunnu että tää on mahdollisesti se oikee ala ja myöskin sen miten laajasti voi työllistyä. Kohta onkin jo puolet opinnoista takana ja odotan innolla jatkoa:)

Kaikki oleellinen mitä mieleen tuli niin on nyt kerrottu mutta jos vielä jäi jotain kysyttävää miun opiskelusta niin saa kysyä!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä tosi kivalta ja vähän erilaiselta koululta! :-)

    VastaaPoista
  2. heh niinpä, näitä kouluja ei ihan joka paikkakunnalta löydy mut onneks Kuopissa on koska tänne just halusinki muuttaa! :-)

    VastaaPoista

:--)